Navštěvují ji nejen rodiny s dětmi a turisté, ale zastaví se u ní i cyklisté.
Mnohé přiláká krásný výhled do kraje, jiné příjemná procházka lesem. Z rozhledny je vidět Praha, Kladno, rozhledna Kožova hora, rozhledna Senecká hora, Krušné hory, České středohoří, Říp, Ještěd, Bezděz, Brdy, rozhledna Velká Buková, rozhledna Lhotka u Berouna, hrad Točník a okolí středních Čech.

Návštěvníkům je v sezóně během víkendu k dispozici občerstvení. „Letos si budou moci prohlédnout také dálkové pohledy, což jsou desky o rozměru 80 x 20 centimetrů," uvedl zastupitel Hudlic Radek Olič. V jeho hlavě se myšlenka na hudlickou rozhlednu zrodila.
Největší zážitek ale čeká turisty na Velikonoce, kdy bude rozhledna večer nasvícená.

„Kromě toho připravujeme na Velký pátek akci pro děti. Ale to není vše. V sobotu 19. března bude na rozhledně keltský telegraf. Máminka se tak stane jedním z míst v České republice, ze kterých se bude vysílat signál," upozornil Radek Olič.
A co vlastně keltský telegraf je? Vždy večer v první jarní sobotu se tzv. čerti vydávají na vrcholky významných kopců a navzájem se spojují pomocí světelného signálu, který vysílají z jednoho stanoviště na druhé po dohodnutých trasách napříč krajinou.
Smyslem keltského telegrafu je propojit místa v krajině a ty, kteří se telegrafování zúčastní, pomocí světelného signálu. Navazuje se tak na pradávnou techniku využívající ohňů k přenosu zpráv z kopce na kopec.

Letos se k telegrafu připojí i rozhledna Máminka, která je i s větrnou korouhví vysoká 33 metrů.
Rozhledna, kterou hudličtí slavnostně otevřeli v červnu loňského roku, stojí na Krušné hoře asi dva kilometry od obce Hudlice, a to v nadmořské výšce 609 metrů. Je trojboká a návštěvníci se na její vrchol, což je plošina ve výšce 21 metrů, vyšplhají po 96 schodech. Každý schod má svého majitele.

Rozhledna je volně přístupná. Stavbu rozhledny financovala obec Hudlice prostřednictvím dotace. K realizaci stavby výrazně přispěly také Lesy České republiky, které na stavbu rozhledny věnovaly v roce 2010 dar téměř sto tisíc korun.