Návštěvníci nejdříve zavítali k nádržím s rybami, které jsou ale poměrně tmavé, a tak si na farmě chované ryby prohlédli ještě v akváriích. Jde zejména o sumečka afrického a tilapii nilskou se zdravějším masem s vysokým obsahem omega-3 nenasycených mastných kyselin.

Pak je čekaly prostory, kam míří voda obohacená o odpad z ryb a kde se v několika patrech pěstují saláty, mangold, chilli papričky, bazalka a mnoho dalšího. „Máme tři druhy mangoldu, červený, žlutý a zelený. Saláty jsou pak pěkně barevné,“ připomněl provozní ředitel Rybí farmy Petr Velich.

Nemocnice Hořovice
Epidemiologická situace se zhoršuje. Nemocnice na Berounsku omezují návštěvy

Rostliny plavou na vodě a berou si živiny právě z rybích výkalů. Voda, kterou rostliny vyčistí, pak odchází zpět k rybám. Vše je bez chemie, plastů a dalších nežádoucích látek.

Následovala prohlídka další haly s rybami a místnosti s microgreens, tedy mikrobylinkami.

Rybí zahrada v Lážovicích.
Unikátní rybí zahrada. V Lážovicích pěstují rostliny s využitím výkalů ryb

Na závěr čekala návštěvníky ochutnávka zdejších specialit, například jednohubek s uzeným jeseterem a pstruhem lososovitým, karbanátků ze sumečka afrického, kapří hranolků, salátů a omáček z pečených paprik a rajčat nebo koprové.