Takové otázky dostává v posledních dnech redakce Berounského deníku. Zvědavost čtenářů podnítil článek o získané dotaci na rekonstrukci společenského domu Plzeňka, kterou město Beroun před několika týdny dostalo.

A tak chceme odpovědět všem. Protože Plzeňku čeká skutečně nákladná a náročná rekonstrukce, s letošní plesovou sezónou se v tomto ob-
jektu můžeme všichni rozloučit. Ale věřím, že pořadatelé plesů najdou určitě jiné řešení. Nebo jeden rok se budete muset vypravit na plesy mimo město Beroun.

Účastníci tanečních kurzů vedených Romanou Chvátalovou se pro letošní rok přesunuli do berounské sokolovny. A jak řekla jedna z maminek, paní Jiřina, i toto řešení má něco do sebe. „Bydlíme nedaleko Plzeňky, tak nás nejdřív trochu mrzelo, že zrovna tento rok musíme až do sokolovny. Dcera zde už absolvovala tři lekce a musím říct, že tanečníci mají dost prostoru i zázemí. Jen míst pro nás, rodiče, je prostě méně, než by bylo na Plzeňce,“ konstatovala paní Jiřina.

Na její otevření si budeme muset počkat do poloviny příštího roku. Město s opravami teprve začíná. Navíc slavnostní otevření zrekonstruovaného společenského domu plánují jako součást červnových oslav 750. výročí první zmínky o Berounu.

Jedna vynechaná sezóna na Plzeňce bude stát za to. Plzeňka se dočká nové střechy, vyměněna budou stará okna, opravena bude fasáda. Úprav se dočká sociální zařízení, šatna. Počítá se mimo jiné i s výtahem.