„Do pondělní deváté hodiny máme v souvislosti s větrem nahlášeno dvaatřicet událostí. Hasiči zasahovali celou noc. Jedná se hlavně o popadané stromy, o jednu dopravní nehodu osobního vozidla, požár stromů a vytopený sklep. Vítr také odnesl několik plechů ze střech,“ informoval velitel berounských profesionálních hasičů Pavel Šimek.

Na silný vítr doplatil řidič osobního auta na silnici mezi Koledníkem a Srbskem. Boční vítr foukl do vozidla a srazil ho do příkopu. Kvůli požáru stromů byla na trati z Berouna do Zdic zastavena železniční doprava zhruba na dvě hodiny. Dva stromy zde padly na trolej, došlo ke zkratu a stromy začaly hořet. „Nejvíce zásahů jsme měli v Berouně a v Králově Dvoře. V Počaplech jsme museli odčerpávat i vodu ze zaplaveného sklepa,“ upozornil Pavel Šimek.

Jak dále uvedl, silný vítr ze všeho nejvíce likvidoval stromy. „K popadaným stromům jsme vyjížděli třiadvacetkrát. Kromě výjezdů na odstranění popadaných stromů jsme měli také šest případů, kdy jsme odstraňovali ulétlé plechy a tašky ze střech. Jednalo se jen o menší škody. Na berounském Jarově vítr například sebral asi třetinu střechy z nějakého přístavku. Nic dramatického to ale nebylo,“ vysvětlil velitel berounských profesionálních hasičů.

Popadané stožáry velmi vysokého napětí u Lišan na Rakovnicku.
Vichřice nekácela jen stromy. Popadaly i stožáry
Popadané stožáry velmi vysokého napětí u Lišan na Rakovnicku.
Fabienne lámala stromy, zastavila vlaky a nadělala spoustu práce energetikům