Pokud si ale myslíte, že lidé v posledních dnech roku míří na hory, pak se nenechte mýlit. „V tomto období se lidé spíš chtějí jet někam ohřát, než jet na hory. O lyžařské zájezdy je pravidelně největší zájem v období jarních prázdnin, na přelomu roku ale vedou zájezdy za teplem a sluníčkem," sdělil Berounskému deníku majitel jedné berounské cestovní kanceláře Radek Beňo.

A o jaké destinace je největší zájem? „Tradičně o Karibik, kde mají turisté jistotu, že jedou za teplem. Novinkou a hitem letošního silvestra je pak Senegal a Zanzibar," dodal Radek Beňo.

Ještě v loňském roce byl na vrcholu zájmu Egypt, který nabízel v zimě příjemné teploty a byl cenově dostupný. Politická situace v letošním roce ale udělala své. „Egypt skutečně velmi upadl. Vzhledem k počtu zájezdů, které se prodaly do této země ještě v loňském roce, je to citelný úbytek. Lidé místo Egypta volí jiné destinace," uvedl zkušený majitel cestovní kanceláře.

Myslíte si, že silvestr prožitý někde na pláži není nic pro vás? Radek Beňo tvrdí opak.:„Řada lidí jela první rok jen tak na zkoušku, jaké to bude. A většina z nich pak na silvestra odjíždí za sluníčkem pravidelně."

Stejnou zkušenost má i Monika Holá z Berouna, která před dvěma lety odjela poprvé s manželem do Egypta na Nový rok. „Nejdřív se mi nechtělo, protože jsem byla zvyklá trávit silvestra s kamarády doma nebo někde na zábavě. Ale zájezd jsme dostali tenkrát jako dárek od našich dětí, a tak jsme vyrazili," vysvětluje Monika Holá. „Musím uznat, že to byla jedna z nejlepších dovolených, i když tam nebylo takové horko, na jaké jsem byla v Egyptě zvyklá v letních měsících. Ale odjet z pošmourného Berouna rovnou na pláž, to bylo prostě vynikající. Vloni jsme si zájezd zopakovali. Opět jsme odletěli do Egypta, ale do jiného hotelu. Letos už jsme Egypt neriskli. Počkáme, až se situace ustálí a opět si to někdy zopakujeme," dodala pro Deník paní Monika.