Tímto způsobem už pomohla zajistit peníze na léčbu či zdravotní pomůcky  několika dětem.

„Jednou jsme pomohli sběrem víček zajistit i peníze pro asi osmnáctiletého chlapce, který potřeboval kvalitní protézu. Nyní sbíráme víčka pro nemocného Kubíčka," uvedla školnice Základní školy Zdice v Žižkově ulici Dana Procházková s tím, že chlapeček trpí od narození dětskou mozkovou obrnou.

„Víčka sbíráme, aby mu mohla rodina zaplatit lázně (fyzioterapeut, hipoterapie) a nebo jako doplatek na kompenzační pomůcky, které jsou velice drahé," dodala Dana Procházková.

A proč základní škola pomáhá sběrem víček zrovna Kubíčkovi?

„Víčka sbíráme nepřetržitě po celý školní rok. Za rok jich nasbíráme kolem jedenácti pytlů. Pomáhají nám i obyvatelé Zdic. Nejvíce pan Josef Hůrka. Na začátku letošního roku jsme ale nevěděli, komu bychom s jejich sběrem pomohli. Obrátili jsme se proto na místní pobočku farní charity. Ta nám poradila Kubíčka," upozornila školnice s tím, že se sběrem víček pomáhá i Městská knihovna Zdice a farní charita.

„Víčka pro Kubíčka tak nyní sbíráme společně. Letos jsme rodině předali kolem třiceti pytlů společně nasbíraných plastových víček," uvedla za Farní charitu Zdice Šárka Buňatová.

„Víčka do školy nosím, ale moc jich není, protože se o ně musím dělit s bratrem," svěřil se desetiletý Pavel.