V zapáchající smetiště se tuto neděli proměnila Tovární ulice v Berouně. Zdejší kontejnery totiž vůbec nepobraly obrovský příval odpadků. Místní obyvatelé tvrdí, že se tato situace již několikrát opakovala, a stěžují si na Technické služby v Berouně, které by podle nich měly kontejnery vyvážet častěji.

„Bydlíme přímo v této ulici a když tudy chodíme venčit psy, přeplněným kontejnerům se zkrátka nevyhneme. Je to hrůza, v letních dnech je zápach poměrně značný a bohužel se to tu stává pravidelně,“ stěžovaly si obyvatelky Tovární ulice Jana a Zdena.

Odpuzující hromady odpadků, které kontejnery nestačí pobírat, se nelíbí ani ostatním obyvatelům této části Berouna, kteří vinu přikládají technickým službám. „Chápeme, že nárůst odpadků může být v některých dnech nepředvídatelný, ale to není omluva. Navíc platíme řádné poplatky za popelnice, takže máme na jejich vývoz právo,“ sdělili manželé, kteří si nepřáli být jmenováni.

Podle ředitele Technických služeb v Berouně Luboše Kácela však nelze množství odpadků předpovídat.

Kontejnery byly přeplněné

Ředitel Technických služeb v Berouně tvrdí, že množství odpadu nelze odhadnout.

Obyvatelé Tovární ulice v Berouně si stěžují na přeplněné kontejnery, které podle nich Technické služby v Berouně nestačí vyvážet. Podle jejich ředite Luboše Kácela se však nadměrné množství odpadků dá těžko předpovídat.

„Odpadky byly naposledy odvezeny v pátek odpoledne a v sobotu i v neděli dopoledne jezdila navíc malá vozidla, která sebrala menší množství odpadu. Jeho nárůst je však bohužel nevyzpytatelný. Může za to například stěhování některé z tamních rodin, což samozřejmě neovlivníme,“ sdělil včera dopoledne Kácel.

„Občas se tedy stane, že se kontejnery naplní více než jindy. Můžu ale zaručit, že v pondělí ráno byly všechny odpadky z kontejnerů v Tovární ulici v Berouně, ale i ze všech ostatních, odvezeny,“ ujistil Luboš Kácel.

Reakci na tento článek od Jiřího Lochovského naleznete na adrese: https://reporter.denik.cz/CZ0202/201/

Pokračování celé kauzy naleznete na adrese: https://berounsky.denik.cz/zpravy_region/kontejnery_20070810.html