Na tabulích se nyní lze dozvědět například o tom, kdo vysázel alej a trvalky v Talichově ulici nebo o možnosti adopce stromů v Berouně.

Berounsko si na mapě kriminality nevede špatně
Policie spustila interaktivní mapu kriminality. Ta je k dispozici ZDE. Po zadání města se ukáže, jak je na tom vybraná oblast s násilím, vloupáním, přestupky nebo dopravními nehodami. Berounsko má dohromady 657 přečinů. Z toho je například 6 případů násilné kriminality, 40 krádeží či 558 různých přestupků. Je tak po Rakovnicku druhým nejlepším okresem ve Středočeském kraji.

Část mapy kriminality.
Údaje o kriminalitě jsou dostupné pro jednotlivé obce. I s adresou

Tetín vytvořil jedinečný kalendář na nadcházející rok
Obec Tetín si nechala vyrobit ve spolupráci s fotografem Martinem Majerem jedinečný nástěnný kalendář pro výroční rok 2021. Příští rok to totiž bude již 1100 let od smrti české kněžny a světice svaté Ludmily, která zemřela právě na Tetíně. Na příští rok je k tomuto výročí na Tetín naplánovaná celonárodní pouť. Kalendář zobrazuje historické a přírodní krásy z celého ročního období.

Rozsvícení vánočního stromu v Berouně.
Rozsvícení vánočního stromu i adventní přání poslali z Berouna on-line

VaK doporučuje k rychlejšímu vrácení přeplatků nahlásit číslo účtu
Společnost Vodovody a kanalizace Beroun doporučuje zákazníkům, kteří dosud nemají nastavené vracení přeplatků na svůj běžný účet, aby si o tuto službu požádali. Zažádat lze na mailové adrese: prodejvody@vakberoun.cz. V zájmu zajištění bezpečnosti je nutné zaslání emailové zprávy z adresy, která je evidovaná v systému VAKu. Zákazníci, kteří za vodné a stočné již platí z bankovního účtu, je možné tuto změnu provést i telefonicky. V případě vracení přeplatků přes poštovní poukázky dochází ke zbytečnému prodlení.