To se snažili hasiči vysvětlit dětem ve stašovské mateřské škole.

Profesionální hasiči z Berouna chlapcům a děvčatům přivezli nejen dobré rady, ale i hry a soutěže. „Díky dobrému počasí se celá akce pro malé žáčky odehrála venku u požární nádrže. Děti byly rozděleny do dvou skupin. Ta první si prohlížela vybavení a techniku bavoryňských hasičů a druhou skupinku čekala beseda preventivního programu Hasík," upřesnila za Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje Jaroslava Černá. Jak dále uvedla, hasiči děti upozornili na riziková místa domácností. Klukům a holkám také poradili, jak se chovat bezpečně při hraní venku.

Za správné odpovědi odměna
Za správné odpovědi děti dostaly tématické omalovánky, vystřihovánky a pexesa. Na závěr hasiči z Bavoryně předvedli rozvinutí hadic a děti si mohly pod jejich dozorem zastříkat vodou jako u skutečného požáru. Preventivně výchovné akce se zúčastnilo dvacet dětí v doprovodu paní ředitelky a učitelky.

Za dětmi do Stašova přijelo pět dobrovolných hasičů z Bavoryně v čele s velitelem jednotky Janem Nedvědem. Preventivní akce hasičů zde plynule navázala na předchozí dopravně výchovnou návštěvu Policie ČR.