Oprava školky zahrnovala zateplení všech pavilonů, hospodářské budovy i spojovací chodby, dále pak řemeslníci vyměnili okna i vchodové dveře, na terasách je nová dlažba a školka získala i barevnou fasádu.

Začátky rekonstrukce ale provázely námitky rodičů. Školka totiž musela být uzavřená a hledalo se náhradní řešení, kam s dětmi. Protože se jednalo o několik měsíců, situace nebyla jednoduchá. „Jednalo se o zhruba 100 dětí, které byly rozmístěny do jiných mateřských a základních škol. Rekonstrukce ale nešla dělat za provozu," konstatoval starosta Berouna Ivan Kůs.

Dělníci se do školky pustili koncem dubna a vše mělo být hotové začátkem roku 2016.

Během této rekonstrukce přitom byly nad rámec projektu provedeny i další práce, které zařizovala ředitelka školy. Jednalo se o výměnu rozvodů v kuchyňkách včetně podlah a obkladů a pořízení nových kuchyňských linek. Dále bylo provedeno malování celého objektu, výměna několika vnitřních dveří, obnova světel ve všech třídách, chodbách i kabinetech. Ve třídách bylo vyměněno lino a pořízeny nové koberce.

„Cením si aktivního přístupu ředitelky Naděždy Železné a jejího kolektivu zaměstnanců. Náročné stěhování veškerého vybavení z pronajatého skladu a z pracovišť mateřských a základních škol, ve kterých byly děti z této mateřské školky po dobu rekonstrukce umístěny, proběhly i díky nim v pořádku a školka tak mohla být otevřena ve slíbeném termínu 4. ledna," dodal závěrem starosta Ivan Kůs.