Pořadatelé pro ně připravili čtyři pěší trasy a jednu cyklotrasu. „Ta nejkratší v délce tří kilometrů je určená především pro menší děti a maminky s kočárky. Na trati budou připravené drobné soutěže pro nejmenší,“ prozradil za pořadatele Petr Svoboda. Jak dále uvedl, druhá trasa, která měří jedenáct kilometrů, vás zavede směrem na Točník, do Bzové a přes Březovou zpět.

Jezevčí skála

Milovníci zvířat mohou ve Bzové navštívit Ekocentrum Pohoda. Předposlední trasa 
o délce šestnácti kilometrů je plánována přes Březovou na Jezevčí skálu, návrat je přes Hředle. Nejdelší trasa o délce pětadvaceti kilometrů povede směrem do Bzové na Hřebeny, dále přes Kublov, do Údolí ticha a zpět. „Cyklistům nabízíme trať, která je dlouhá třicet kilometrů a vede přes Kotopeky a Rpety do Rejkovic a přes Lochovice zpět,“ pokračuje Petr Svoboda.

Předškoláci s doprovoden

Startovné na akci je 20 korun, děti do šesti let se mohou zúčastnit zdarma. Děti, které ještě nejsou žáky základní školy, se mohou akce zúčastnit pouze s doprovodem. Start je od 8 do 11 hodin v prostorách u pionýrského domku blízko fotbalového hřiště 
v Žebráku. Cíl bude uzavřený v 17 hodin. V cíli bude připraveno malé občerstvení a oheň. „Doufáme, že počasí bude přát a ti, kteří se rozhodnou vyrazit do přírody, si užijí sluníčka. Budeme se na vás těšit,“ vzkazují pořadatelé, kterými jsou zástupci STŘELY Žebrák, a to ve spolupráci s PS Antonína Pacovského Žebrák.