Desítky lidí se na Nový rok sešly v deset hodin na Husově náměstí v Berouně. Právě zde byl totiž start tradičního Novoročního pochodu stezkou Vojty Náprstka. „Letos se koná 36. ročník a máme radost, že je tato akce tak vyhledávaná. Každoročně se jí účastní lidé všech věkových kategorií. Protože nabízíme dva typy tras, účastnit se jí mohou i maminky s kočárky," uvedla za pořadatele alce Pavla Muchová.

Lidé, kteří se na novoroční pochod vydali, si mohli zvolit klasickou stezku v délce 17 kilometrů, nebo jednodušší 12 kilometrovou cestu. Cíl byl ale pro obě trasy společný. „Cíl je jako již tradičně v restauraci Pod Dračí skálou v Karlštejně. Tady každý z účastníků pochodu dostává diplom a mohou zároveň posedět v restauraci, kterou většinou úplně zaplníme," dodává Pavla Muchová.

Podle jejích slov je účast na novoročním pochodu zdarma. „Lidé ale mohou zaplatit takzvané dobrovolné vstupné ve výši 20 korun. Za ně obdrží odznáček a kalendář. Vybrané prostředky pak putují na konto Novoročního čtyřlístku. Tyto peníze následně Klub českých turistů využívá pro vybudování nové trasy určené i pro tělesně postižené. Každý rok se vybírá nová trasa," informovala nás o této smysluplné sbírce Pavla Muchová.

A jak se ukázalo, lidé na tuto charitativní akci rádi přispěli. Tak snad to nám všem vydrží. Ne nadarmo se říká, jak na Nový rok, tak po celý rok.