„Akci pořádají Slavoj Osek, Středisko volného času Domeček Hořovice, Český svaz bojovníků za svobodu Beroun. Akce se koná na památku účastníků odboje na Hořovicku," uvedla za pořadatele Jaroslava Kalátová a zároveň poděkovala všem sponzorům, kteří Běh partyzánskou stezkou podpořili.
Akce má mezi sportovci již svůj význam a do Oseka se sjíždějí lidé nejen z regionu, ale i z Plzeňska, Prahy a dalších míst kraje.

Své síly si na různých délkách tratě neměří jen dospělí běžci, ale i žactvo či dorost. A vítaní jsou i nejmenší závodníci, kteří nechyběli ani tentokrát.

V hlavní kategorii se dospělí vydali na desetikilometrovou trať, která jim dala pořádně zabrat. A to především stavem terénu, který byl díky oblevě pořádně rozblácený.

„S tím se musí počítat, počasí je v poslední době prostě nevyzpytatelné. Navíc všichni máme stejné podmínky a bláto se vypere. Lepší než běžet v mrazu a ve vánici," konstatoval jeden z běžců.

Běh partyzánskou stezkou je hlavní událostí, ale k uctění památky odboje, při kterém zemřela řada obyvatel Oseka, se konají i další doprovodné akce.
„V pátek se konal lampionový průvod v Oseku spojený s položením květin k pomníku obětem II. světové války. V neděli, v den výročí, se pak lidé vydali položit věnce u partyzánského krytu v lese za Újezdem," dodala Jaroslava Kalátová.