„Jelikož změny schválilo zastupitelstvo města, tak nové názvy už platí. Zbývá je jen technicky přeznačit,“ sdělil starosta Hořovic Jiří Peřina s tím, že instalace smaltovaných cedulí s novými názvy by se měla uskutečnit do měsíce.

Každá ze změn má své opodstatnění. Z Lázeňské ulice vedoucí kolem Lázeňského rybníka směrem k vlakovému nádraží se stala Troupova podle slavného hořovického rodáka Miloslava Troupa. Významný akademický malíř, ilustrátor a grafik, jehož obrazy jsou zastoupeny i v Národní galerii v Praze, totiž v této ulici bydlel a poslední červnový den by se dožil 100 let.

Ilustrační foto
Hospodští se kvůli zákonu obávají zimy

„Mohli jsme také počkat, až v Hořovicích vznikne nějaká nová ulice, jenže to už by se nemuselo vztahovat k výročí, navíc by tomu tak bylo v místě, s nímž neměl Miloslav Troup nic společného. Tato varianta se nám zdála lepší,“ podotkl místostarosta Ondřej Vaculík.

Z mapy rovněž zmizí ulice Pod Šibencem v nové zástavbě v blízkosti silnice vedoucí do Hvozdce.

„Pozemek tam zakoupil další hořovický rodák, badmintonista Petr Koukal, který má za manželku biatlonistku Gabrielu Koukalovou. Když už tady máme tak významné sportovce, tak ulice ponese jméno Olympijská,“ dodal Ondřej Vaculík.

Nově se v Hořovicích objeví ještě ulice U Štěpánků. Ta vznikla zkrácením Fügnerovy o část od obchodního domu Lidl k ulici Nové.

Ilustrační foto
FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili a máme se k světu!