Je už dlouholetou tradicí, že do hořovické stanice přicházejí nejen jednotlivci, ale i celé skupiny. Jednou z nich jsou právě členové Sportovního klubu Red Dragons Hořovice. Společnou akci nazvali před pěti lety Dračí krev.

Pětičlennou skupinu florbalistů nešlo v čekárně transfúzní stanice přehlédnout. Na akci se sportovci totiž vypravili ve svých dresech. Jak uvedl Tomáš Joska, společná návštěva hořovické transfúzky se konala teprve podruhé. „Jednotlivě ale chodíme pravidelně,“ zmínil Tomáš Joska.

Žádný stres

Ve skupině florbalistů se nacházel i jeden prvodárce. Osmnáctiletý Jiří Lizec prozradil, že premiéra na trasfúzce se daleko lépe zvládá 
v partě. „Zatím dobrý, žádný stres,“ prohlásil s úsměvem 
v čekárně před odběrem. Úsměv ho nakonec neopustil ani na dárcovském křesle.

O tom, že dárcovství je pro hořovické florbalisty naprosto přirozenou věcí, svědčí i to, že než se vypravili do odběrové místnosti, stačili se v čekárně bavit i o svém oblíbeném florbale.

A nejen o něm. V Hořovicích se totiž schyluje k rekonstrukci sportovní haly. Den před tím, než se florbalisté vydali darovat nejcennější tekutinu na světě, přišla dobrá zpráva. Zastupitelstvo kraje schválilo seznam investičních akcí – takzvaný Zásobník projektů pro rok 2016, které budou spolufinancovány krajem a sportovní hala v Hořovicích je součástí tohoto seznamu. Teď celé sportovní Hořovice čekají na to, zda bude na rekonstrukci přidělená státní dotace.

Na halu, která bude mít potřebné parametry, se kromě dalších sportovců těší samozřejmě i florbalisté. „Hala je nyní nevyhovující pomalu 
i pro tréninky. Je malá a povrch je nebezpečný,“ upozornil Aleš Růžička a jako příklad uvedl nerovnosti na parketách. Ten  se domnívá, že nová hala by mohla přispět k rozvoji florbalu. „Součástí hořovického florbalového klubu jsou i elévové, jde o desetileté děti. Také máme dorostence 
i A mužstvo,“ konstatoval Aleš Růžička.

Turnaj elévů

Dlouholetý trenér mládeže Dušan Valo doplnil, že elévy mají hořovičtí florbalisté druhým rokem. Zápasy jezdí hrát po Středočeském kraji. „To se změní s novou halou. Budou se v ní moci hrát všechny zápasy od áčka až po elévy,“ těší se florbalisté.

Matěj Pužman na závěr sdělil, že hořovičtí florbaloví elévové se 12. března zúčastní turnaje v Jincích. „Je zde hala, kde se turnaje mohou pořádat. Rádi bychom pozvali diváky, aby podpořili naše mladé florbalisty,“ uzavřel Matěj Pužman.