Obstáli v tvrdé konkurenci sportovních týmů berounského regionu a vyhráli kategorii kolektiv dospělých. Umístili se na prvním místě. Pro tým, který byl v loňském roce druhý v krajské regionální soutěži a letos je na třetím místě v první lize, to byl příjemný začátek letošního roku. Cenu za první místo převzali za tým Keltů Tomáš Bartolen a Roman Novák, kterého se Berounský deník zeptal na pocity z vítězství.

Romane, co říkáte dnešnímu umístění v soutěží Nejúspěšnější sportovec Berounska? Ve své kategorii jste získali první místo.
Je to pro nás obrovské překvapení. V okresu je spousta sportovních klubů, které mají velmi dobré výsledky, takže jsme to nečekali. V této soutěži jsme se myslím jednou umístili na pátém místě.

Váš klub měl zázemí v Nižboru, odtud asi i jméno Kelti. To jsou všichni hráči z Nižboru?
Ne, nejsou. Asi devadesát procent současných hráčů ve všech kategoriích je z Berounských. V Nižboru jsme začínali, máme tam kořeny, a proto i ten název Kelti, který odkazuje i na historii.

Máte nové hřiště, odkdy?
Od roku 2013 můžeme využívat multifunkční hřiště v Hlinkách.

Jak se vám na něm hraje?
Na hřišti v Berouně se nám hraje výborně.

Je lepší než jste měli v Nižboru?
Ne. My jsme v Nižboru nikdy nehráli. Museli jsme jezdit k zápasům do Nového Strašecí.

Kolik hráčů váš tým má?
"A" tým má v tuto chvíli sedmnáct hráčů.

Máte nějakého soupeře, se kterým neradi hrajete?
Myslím, že v současné době je to Jindřichův Hradec a Karlovy Vary. Mají takové nesportovní chování. Hráči nejsou na hřišti příliš přátelští a dost často provokují a nadávají.

Hokej je velmi tvrdý sport. Jaký je hokejbal? Jste často zraněni?
Smích. Já jsem za celou svoji kariéru zraněný nebyl, ale můj kolega by vám mohl vyprávět. On je ale trochu extrémní případ. (Roman předává slovo Tomášovi Bartolenovi).
Tomáš: Za dva roky, co ho hraji, jsem měl vyhozené rameno, dvakrát naštípnuté zápěstí, dvakrát poničené koleno. Po zranění není návrat do hry jednoduchý. Před pěti dny jsem byl po deseti týdnech na tréninku a stále mě bolí celé tělo.

trenér "A" týmu Ondřej Beneš

„Ocenění pro nás bylo velkým a hlavně nečekaným překvapením. Beru to jako ocenění celého klubu a zejména těch, kteří stojí za rozvojem hokejbalu v Berouně. Během posledních 6 let se nám podařilo vybudovat téměř z ničeho prosperující úspěšný klub s více něž 140 aktivními členy a hráči. Naše účast v první lize už je jen třešničkou na dortu, prioritou klubu zůstává i nadále zejména rozvoj mládeže."