Město totiž chce zažádat o dotaci, která by toto hřiště rozšířila. Letos se připraví projektová dokumentace a ještě před koncem roku město zažádá o dotaci.

„S projektanty se pokusíme v lanovém centru pro děti doplnit nějaké další zajímavé prvky,“ uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil. Podle něj by centrum mělo být hotovo buď v roce 2020, anebo, což je pravděpodobnější varianta, v roce 2021. Velmi důležitým prvkem, zvláště pro rodiny s malými dětmi, jsou toalety. Jejich mobilní verze u lanového centra stojí již dnes.

Krom lanového centra plánuje město vybudovat naučnou stezku, která by postupně propojovala nově vznikající dětská hřiště. Těch by podle starosty mělo ve městě vzniknou osm až deset. Časově jsou pak naplánována na horizont čtyř až pěti let.

Hřišť v Králově Dvoře je opravdu mnoho. Kromě zmíněného lanového centra je zde i dětské hřiště Nad Stadionem nebo například hřiště v Levíně. Tím však výčet nekončí, neboť se nezapomíná ani ty odrostlejší nebo rovnou dospělé cvičence. Ti mohou využívat venkovní posilovnu u základní školy, případně Street Workout.

„Občas sem zajdu a trochu si zacvičím, nějaké ty shyby, znáte to… musím říct, že cvičení tady je opravdu špičkový,“ svěřil se cvičící Tomáš.

Ilustrační foto.
Workoutisté mají problémy s vandalem, ničí jim hřiště
Po nemocných stromech u městských hradeb v Berouně zbyly jen pařezy.
Stromy u městských hradeb musely k zemi. Hrozil jejich pád