„Zapojili jsme se do projektu s názvem Janička. Naše škola byla vybraná a od října u nás učí rodilý mluvčí,“ uvedla ředitelka lochovické základní školy Eklová.

Vnímavější děti

Lochovičtí školáci se tak v různých předmětech setkávají s Mariem Gonzálesem ze Španělska. Jeho angličtina je na úrovni, které odpovídá úroveň rodilého mluvčí.

„Děti slyší angličtinu téměř ve všech předmětech. Výjimkou jsou jen hodiny českého jazyka,“ upřesnila Ivana Eklová s tím, že projekt je zaměřený více na první stupeň základní školy. Především proto, že děti z tohoto stupně jsou daleko vnímavější.

Přirozená forma

Podle ředitelky lochovické základní školy projekt přispěje k zvýšení úrovně anglického jazyka. A to tou nejpřirozenější formou. Děti se často bojí mluvit, změnu by mohl přinést právě projekt Janička. Projekt Janička ukončí červencový intenzívní kurz angličtiny, do které se mohou lochovičtí školáci stále hlásit.

A jak výuku anglického jazyka vnímá rodilý mluvčí Mario Gonzáles? „S dětmi se učím stále něco nového. Musím používat mnoho nových věcí,“ prohlásil Španěl.