Opravená a zmodernizovaná dětská ambulance v Žebráku se po delším čase opět otevřela v úterý 5. května. Vzhledem k situaci v České republice a souvisejícími opatření je ambulance otevřena zatím vždy v úterý, čtvrtek a pátek s tím, že v čase od 7.30 do 12 hodin bude ordinace otevřena především pro zvané pacienty, kteří míří na preventivní prohlídky či očkování. V čase od 13 do 15 hodin pak bude ambulance určena pro nemocné pacienty.

ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

„Postupem času, dojde-li ke snížení rizika onemocnění Covid-19, budeme ordinační hodiny dále upravovat,“ vysvětlila Mahulena Exnerová, primářka dětského oddělení Nemocnice Hořovice, pod jejíž primariát ambulance spadá. Do ambulance se lze objednat na telefonním čísle 311 533 383.

Medička Gabriela Hettnerová.
Medička Gabriela Hettnerová: První dny byly šokující asi jako pro každého

„I přes momentální složitou situaci jsme se rozhodli přistoupit k otevření ambulance, kterou nemocnice převzala v loňském roce. Jsme si vědomi, že k otevření dochází s prodlevou, která byla zapříčiněna mimo jiné i hygienicko-epidemiologickou situací v ČR v souvislosti s probíhající pandemií Covid-19. Pevně věřím, že nově zrekonstruované prostory, čekárna, místo pro parkování kočárků a moderně vybavená ordinace se bude líbit nejen dětem,“ dodal Tomáš Petsinis, provozně-technický náměstek Nemocnice Hořovice.

Zápis do školy, ilustrační foto.
Zápisy do mateřinek budou bez dětí i rodičů