V soutěži na předem zadané téma si každoročně změří své síly čtyři profesionální kuchaři. Letos měli za úkol vyrobit vegetariánské menu. Vítěz si kromě věcných cen odnese také krásný putovní pohár M. D. Rettigové.

Součástí kuchařské soutěže je opět divácká soutěž, letos je to o nejlepší domácí buchtu. „Prozatím máme v soutěži přihlášeno devět výtvorů. Autoři či autorky těch nejchutnějších budou samozřejmě také odměněni. Ceny čekají také na vítěze soutěží v pojídání párků," poznamenal organizátor akce Bohumil Stibal.

Pořadatelé letos připravili soutěž i pro děti. Ty se utkaly v pojídání koláčů.
Kdo chtěl mohl ochutnat různé speciality, které pro ně nachystali v areálu všeradického zámeckého dvora organizátoři akce a nebo se mohl věnovat sledování kulturního programu, který soutěž provázel.

„Je to tady hezké. S manželem sem jezdíme od začátku. Vždy si odtud odvážím nějaký zajímavý recept," svěřila se Ivana Medoková z Hořovic.

Návštěvníkům zahrála kapela Horká jehla a kapela Třehusk, která zde křtila své CD. Během dne vystoupil například Kejklíř Pupa, šermířská skupina Alotrium a další.