Díky tomu by tak ve zdickém lesoparku Knihov mohla stát v budoucnu nová rozhledna, která by navázala na stávající cyklostezku.

„Středočeský kraj má v rámci programu rozvoje cestovního ruchu připravený projekt na výstavbu rozhledny, který navazuje na cyklostezku Po stopách českých králů, vyúsťující pod Knihovem. To by výrazně zatraktivnilo stávající cyklostezku a zároveň pomohlo rozvinout potenciál Knihova a Zdic pro cestovní ruch," uvedl místostarosta Zdic a poslanec Richard Dolejš.

Vše ale záleží na tom, zda se kraji jako investorovi podaří na výstavbu rozhledny zajistit evropské prostředky.
„To znamená, že v případě výstavby bude majitelem a provozovatelem rozhledny Středočeský kraj a město Zdice tato investice nebude stát ani korunu," upozornil Richard Dolejš.

Město aktivitu kraje plně podporuje a v případě realizace výstavby rozhledny mu dá k dispozici potřebné pozemky.
Lesopark Knihov by se tak stal zajímavým cílem nejen pro obyvatele Zdic, ale i pro návštěvníky města.

Vedení města chce Lesopark zatraktivnit i jiným způsobem. Nyní hodlá hledat dotační finanční zdroje na revitalizaci sportovního hřiště a na vybudování vhodného zázemí pro pořádání kulturních a společenských akcí včetně letního parketu.
To vše by mělo být umístěno v areálu bývalého tenisového hřiště, jehož kurt je považován za jeden z nejstarších v celé střední Evropě.