Mezi její priority patří spravedlnost a touha pomáhat druhým lidem. Čtyři roky stála v čele obce. I když za jejího působení v roli starostky získala Chýně nejen mnohamilionové investice na rozvoj obce a počet obyvatel se výrazně zvětšil, největší radost má z toho, že se do obce vrátil kulturní život. „Příkladem je sbor i galerie, kde pravidelně pořádáme výstavy," uvedla Věra Kovářová. Nezapomněla dodat, že jejím velikým pomocníkem je manžel. Radost jí přináší rodina i práce na zahrádce.

Hlavním partnerem projektu Žena regionu je společnost Kapitol. „Většinu cen získávají muži, projekt Žena regionu dává možnost ocenit ženy. Je to jedna z cest, jak vzdát poctu ženě, která velmi mnoho dokázala," prohlásil za společnost Kapitol Tomáš Cidlinský.

Do letošního ročníku soutěže se zapojily stovky výjimečných žen z celé České republiky, které získaly od čtenářů regionálních Deníků a zpravodajského portálu denik.cz tisíce hlasů.

Zástupce společnosti Kapitol nejvíce oslovil právě příběh Věry Kovářové. „Je to žena, která bojuje za druhé. Dnes je velmi málo takových lidí," konstatoval za společnost Kapitol Tomáš Cidlinský.

Výherkyně Věra Kovářová je přesvědčená, že v našem regionu je mnoho žen, které by si ocenění zasloužily. „Už vím, koho v květnu nominuji do dalšího ročníku," uzavírá Věra Kovářová.