A o tom, že se jednalo o náročnou zakázku, svědčí krom celkové ceny, která by měla být přibližně 1,1 milionu korun, i čas potřebný k výrobě šindelů, kdy jejich výroba trvala půl roku. „Výběrové řízení se uskutečnilo už v loňském roce, ale čekalo se na vyrobení střešní krytiny,“ objasnil starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Leč, šindele jsou již hotovy a co víc, nemalá část z nich je již položena. Pokládka však není svou specifičností a přirozeně také proto, že je realizována na historické stavbě, kde se musejí dodržovat určité postupy, z nejjednodušší. Proto není překvapením, že trvá o něco déle, než by trvala u komerční stavby. Nicméně by měla být dokončena letos v červenci.

To zároveň znamená, že opravy budou probíhat i mezi významnými králodvorskými akcemi, které se na zámečku pravidelně pořádají. Zmiňme blížící se food fest. Město v této souvislosti, respektive starosta Petr Vychodil, avizuje, že všem přítomným bude zajištěna maximální bezpečnost.

Co se nákladů týče, měla by rekonstrukce věže ‚spolknout‘ oněch 1,1 milionu korun, přičemž 500 tisíc by město rádo získalo zpět formou dotace. Tu by mohl poskytnout Středočeský kraj, který již od města obdržel žádost o její poskytnutí.

Největší sekvoje v České republice rostou v Ratměřicích.
Největší sekvoje v České republice rostou v Ratměřicích
Noční požár v lese u Drozdova vypadal strašidelně.
Noční požár na Berounsku vypadal jako pohled do pekla
Tlustice 2017
Vyprošťování lidí z vraků aut mohou zájemci vidět z první řady