„Boty se ztratily během jedné noci z bytového domu v ulici Na Okraji. Odcizené páry měli jejich majitelé uložené v neuzamčených botnících na venkovních chodbách v druhém a čtvrtém patře," uvedla k netradičnímu případu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Kromě bot si pachatel vzal i dva kbelíky na vytírání, které našel ve čtvrtém patře. Není vyloučeno, že kýble použil k ukrytí a přenosu odcizené obuvi.

Ilustrační foto.
Restaurace se chystají na zákaz kouření

Podle policejní mluvčí jde o ojedinělý a kuriózní případ. „To, že se někdy ztratí v panelovém domě nějaký pár bot, není ničím výjimečným. Ale takhle velké množství bot se v uplynulých letech ještě nikdy neztratilo," dodala.

Marii Stašové tahle příhoda připomněla film Bota jménem Melichar. „Tam jedna ze žákyň odcizila své spolužačce kozačky a také je ukryla do kýble a přikryla hadrem, aby je nikdo neviděl. Tenhle zloděj si zřejmě počínal podobně," myslí si.

Se zloději bot mají neblahé zkušenosti i majitelé prodejen s obuví. Ti tvrdí, že některé zákazníky nesmí při zkoušení bot nechat bez dozoru. „Několikrát se mi už stalo, že si zákazník vyzkoušel nové boty, a když jsem nedávala pozor, tak mi v nich utekl z obchodu pryč, aniž by za ně zaplatil," uvedla Sylva Treblová. Podle ní jsou zloději stále vynalézavější. „Zákazníkům už nedáváme na zkoušení více párů bot. Stalo se nám, že při zkoušení vícero párů nám někteří vložili do krabice své obnošené boty a jedny ze zkoušených párů si nechali na nohou. Než si toho stačíte všimnout, jsou pryč," postěžovala si prodavačka.

Ilustrační foto
Nad budoucností koupaliště visí otazník

Po zloději, který řádil v bytovém domě v Hořovicích, nyní pátrá policie. Jakékoliv informace, které by policii pomohly při odhalení jeho totožnosti, mohou lidé sdělit policistům na hořovickém obvodním oddělení a nebo zavolat na telefonní číslo 974 872 710. „Rádi bychom upozornili nájemníky bytů, aby své boty nenechávali na chodbách, neboť by se mohly stát snadnou kořistí nenechavých zlodějů," radí Marcela Pučelíková.