Na opravu školní lávky už vedení města vybralo firmu. Do soutěže na veřejnou zakázku zaslaly svoji nabídku čtyři z oslovených společností. „Nevybrali jsme firmu s nejlevnější nabídkou, protože uchazeč, který byl z hlediska ceny první, zase nesplňoval naše podmínky," řekl místostarosta Hořovic Ondřej Vaculík.

Vedení města požadovalo, aby vybraná firma stihla lávku opravit do konce prázdnin. „Navíc jsme chtěli práci svěřit někomu, kdo už má s lávkami či přemostěním nějaké zkušenosti," dodal Ondřej Vaculík s tím, že rekonstrukce si vyžádá více než milion šest set tisíc korun.

Petici, kterou sepsal  před dvěma týdny  Jiří Míka z Berouna,  už podepsaly tisíce lidí.
Počet odpůrců protikuřáckého zákona roste

Hořovická radnice rovněž chystá v nejbližších dnech uspořádat další výběrové řízení, a to kvůli sociálnímu zařízení, které má být zrekonstruováno rovněž do konce prázdnin. Na práce bude od srpna dohlížet nový ředitel, kterým se stane současný zástupce Radek Šumera. Ten tak nahradí Evu Krištufovou.

V době letních prázdnin se bude pracovat také o několik metrů dál v budově v Jiráskově ulici, kde kromě 2. základní školy sídlí zároveň Gymnázium Václava Hraběte. A právě pro potřeby gymnázia se za peníze z nájmu, které město dostává od kraje, upraví dvě učebny, které pomohou studentům zkvalitnit a zpříjemnit výuku.

Ilustrační foto.
V nemocnici přibudou nová lůžka i márnice