Miloslava Balyová ze Zaječova se včera vydala do Hořovic k lékaři. Ze své obce přijela do města autobusem a od vlakového nádraží pokračovala městskou hromadnou dopravou. „Autobus městské hromadné dopravy v Hořovicích využívám hlavně při cestě do místní nemocnice," konstatovala žena ze Zaječova. Stejně tak jako ostatní cestující, nezaplatila za jízdu červeným autobusem ani korunu. Městskou hromadnou dopravu hradí za cestující již několik let město Hořovice, a to od roku 2008.

Nárůst cestujících
Šest let se lidé přepravují mezi jednotlivými lokalitami Hořovic zadarmo. Hořovičtí k tomuto projektu přistoupili především kvůli zlepšení životního prostředí. Už od začátku předpokládali, že počet cestujících se zvýší a že mezi ně budou patřit ti, kteří nechají své vozy zaparkované ve svých garážích. Jejich předpoklad už v prvním roce projektu potvrdili zástupci dopravce. Nárůst počtu cestujících v roce 2008 činil přes dvojnásobek původního počtu z roku 2007. „K mírnému nárůstu cestujících dochází stále," sdělil včera za Probo Bus Miroslav Vacek.

Lidé využívají městskou hromadnou Hořovic ve velké míře nejen při cestě do nemocnice, ale také do obchodního centra. Město Hořovice zaplatí za městskou hromadnou dopravu v roce 2014 přibližně 978 tisíc korun. Oproti loňskému roku se částka zvýšila o 18 tisíc. Toto zvýšení Hořovičtí vnímají jako nepatrné.