Podle místostarosty Hořovic Ondřeje Vaculíka jde o největší problém nového parkovacího systému, který ve městě začal v novém roce platit. „Modrá čára pro abonentní parkování je krátká. Aut, která by za ni řidiči chtěli dostat, je mnohem víc,“ prohlásil místostarosta Hořovic Ondřej Vaculík. Zároveň však dodává, že tato situace není nečekaná. „Kde to bude možné, modrou zónu rozšíříme. Pro abonentní stání vyhradíme i kus parkoviště v proluce v Pražské ulici,“ uvedl příklad rozšíření modrých zón Ondřej Vaculík.

V Hořovicích se nyní také ukázalo, že potřeba momentálního parkování není tak velká, jak se původně předpokládalo. Řada parkovacích míst je volná, jde například o parkoviště nad městským úřadem v horní části Palackého náměstí i zmíněnou proluku v Pražské ulici. „Právě tato nevyužívaná stání chceme omezit ve prospěch abonentního parkování,“ vysvětlil místostarosta Ondřej Vaculík.

Modré zóny nejsou tím jediným, co Hořovičtí hodlají 
v rámci nového parkovacího systému doladit. Pracovníci dopravního a technického odboru nyní přijímají připomínky občanů. Podle zástupců města se jich nashromáždilo velké množství. Často jsou protichůdné.

Pracovníci dopravního odboru mají do konce března předložit radě města jejich souhrn i návrh na řešení. Jeho součástí bude i rozsah rozšíření modré zóny. Pozitivním přínosem nového systému parkování jsou příjmy z parkovacích automatů. Za měsíc leden Hořovičtí vybrali pětaosmdesát tisíc korun. Tyto peníze mají mířit za těmi, kteří je do automatů vložili, za řidiči. Hořovičtí pro to hodlají vytvořit zvláštní fond, který podpoří například výstavbu nových parkovacích míst.