Mnozí totiž vůbec nerespektují dopravní značení a bez sebemenšího strachu z finančního postihu klidně vjedou do zákazu vjezdu či protisměru.

Největší problémy působí neukáznění motoristé v dopravě na Plzeňské ulici, kde byl před několika týdny zprovozněn jízdní pruh ve směru na Beroun. „Řidičům se nechce jet po zasypaném výkopu, a tak jezdí v protisměru. Proto uvažuji o tom, že plzeňskou silnici ve směru na Beroun opět uzavřu. Měl jsem dobrý úmysl. Jejím zprovozněním jsem chtěl odlehčit třídě Míru, která byla kvůli objížďce silně zatížená dopravou. Motoristé jsou ale neukáznění a místo aby jeli třicetikilometrovou rychlostí ve správném jízdním pruhu, riskují a jezdí v protisměru,“ informoval vedoucí odboru dopravy Městského úřadu Beroun Jaroslav Adášek. Pro〜voz na Plzeňské ulici kontroluje i městská policie. To ale zřejmě řidičům nevadí. „Někteří jsou tak drzí, že přestože jedou v protisměru, tak vám ani neuhnou. Musel jsem to udělat já. Jinak bychom se snad srazili,“ postěžoval si Miroslav Balvín.

Problémy s jízdou v protisměru mají i řidiči na jednosměrné objízdné trase ve směru z Berouna do Králova Dvora. Zde ale jízdou v protisměru neukáznění motoristé riskují život. Silnice je totiž velmi úzká a není kam uhnout. „Dvě osobní auta se zde ještě minou, ale když vjede vůz do protisměru
a potká se s nákladním autem, tak tam pro oba není místo,“ upozornil Jaroslav Adášek. Z kopce rozjetý třicetitunový kolos řidič rychle nezabrzdí a takové setkání tak pravděpodobně skončí tragicky.

Dopravní značení nerespektují řidiči ani v Zahořanech, kde je od dubna zakázán průjezd obcí. Mnohé
z nich nezastaví značka zákazu vjezdu a zpět je vrátí až zaměstnanci firmy, která zde staví kanalizaci. Někteří vjedou přímo do náruče policie. „Volala mi žena z Hudlic, že jela přes Zahořany a policie ji vrátila zpět. Tvrdila, že je to bordel, protože je to tam špatně značené, což ale není pravda,“ upozornil Adášek.