Proč? Na to odpovídal starosta města Ondřej Vaculík. „Nezískali jsme potřebný počet bodů,“ konstatoval první muž hořovické radnice. Jak dále uvedl, některé bodované části nebylo možné ani ovlivnit.

„Body se získávaly například za počet aut, která místem projedou. Vzhledem k tomu, že se jedná o slepou ulici, která zachytí jen vozy jedoucí

ke stadionu a Společenskému domu, nesplnili jsme potřebný počet,“ sdělil starosta Ondřej Vaculík s tím, že bodovaných částí, které nemůže město ovlivnit, bylo více.

Neúspěch ale Hořovické neodradil. Žádost o dotaci, která má podpořit opravu mostu u Společenského domu a silnici, podají znovu. Umožňuje jim to druhá výzva. Počítají s tím, že by kritéria této další výzvy mohla být pro Hořovice příznivější.

Most a silnice u Společenského domu se bude opravovat i v případě, že by byla zamítnutá i druhá žádost o dotaci. „Stavba je připravena. Máme za sebou dvouleté přípravy, v rámci kterých byly udělané i některé potřebné přeložky sítí,“ konstatoval starosta Hořovic Ondřej Vaculík.

Jestliže opravu mostu a silnice dotace nepodpoří, Hořovičtí jsou připraveni akci uhradit z rozpočtu města. Počítají s tím, že si tato rekonstrukce vyžádá náklady ve výši devíti až deseti milionů korun.