Zbrusu novou zastávku získali cestující, kteří využívají autobusovou dopravou v Komárově. Původní autobusová čekárna byla v dezolátním stavu. „Čekárna byla zdevastovaná. Mládež ji popisovala, rozbíjela a ničila. Nová zastávka je z pevného materiálu, neměla by se rozbít,“ popsal Josef Ernest z Komárova.
O rekonstrukci zastávky rozhodli zástupci města z bezpečnostních důvodů. „Před měsícem do čekárny narazilo nákladní auto a pro cestující už nebyla bezpečná,“ popisuje starosta Komárova Antonín Merhaut. „V dezolátním stavu byla čekárna už dlouho. Lidé už rozebírali i cihly. Ale slyšela jsem o tom, že čekárna měla být jinde,“ uvedla Blanka Kůtová z Komárova.

Projekt nové čekárny připravili před dvaceti lety

Obec Komárov měla připravený projekt na novou autobusovou zastávku necelých dvacet let. „Objekt byl ve špatném stavu už dlouho. Čekárna byla stará čtyřicet let a dožívala eternitová střecha. Na jejím stavu se podepsala i mládež, která vykopala části zastávky,“ konstatuje starosta a dodává, že nový objekt byl postaven za jeden měsíc a Komárov do jeho stavby investoval tři sta tisíc korun. „Do čekárny se vejde třicet, čtyřicet lidí. Největší nával je ráno při odjezdu lidí do zaměstnání a dětí do školy a pak odpoledne při jejich návratu,“ líčí starosta, podle kterého byla před rokem 1989 zpracovaná studie pro obrovské autobusové nádraží, které mělo být umístěno na opačném konci Komárova. „Od té doby klesl zájem o autobusovou dopravu a také jsme dali přednost důležitějším akcím. Jednalo se především o úpravy silnic, přístavbu školy, rekonstrukci kuchyně, kanalizaci,“ uvedl starosta a dodal, že je zpracovaná novější studie nádraží v menších rozměrech než to původní.

„Pokusíme se o žádost o dotaci. Je třeba ale počítat se spoluúčastí. Do letošního pololetí jsme byli ochrnutí, protože jsme investovali do kanalizace. Nemáme zatím velké plány,“ dodal Antonín Merhaut.