A žádné velké překvapení se nekoná. I nadále se Beroun chce zaměřit především na oblasti školství a dopravu.

Oblast školství si pozornost města zaslouží zcela prokazatelně. S ohledem na demografickou křivku i s faktem, že v Berouně stále pokračuje výstavba nových domů, je potřeba navýšit počty míst ve školách co nejdříve.

„V roce 2017 počítáme s přístavbou 2. Základní školy v Berouně, abychom mohli čelit alespoň první vlně vysokého počtu školáků," uvedl starosta Berouna Ivan Kůs. I nadále město počítá s přístavbou Základní školy Beroun – Závodí.

Druhou zásadní oblastí z pohledu investic i zájmu veřejnosti je doprava.

Ačkoli dvě zásadní dopravní akce, které Beroun v příštím roce s největší pravděpodobností čeká, patří Středočeskému kraji, i Beroun se na nich bude podílet a hlavně zásadně zasáhne život v Berouně.

Jedná se o rekonstrukci mostu na Zavadilku, který by měl být několik měsíců uzavřen, a oprava Plzeňské ulice směrem na Králův Dvůr.

Beroun a jeho obyvatele nejspíš čeká nároční rok. Zastupitelé chtějí být připravení a městský rozpočet schválili ve výši 424 milionů korun jako vyrovnaný.

„Více budeme vědět příští rok po 1. úpravě rozpočtu. To již bude znát daňovou výnosnost a hospodaření města za rok 2016," dodal berounský starosta Ivan Kůs.