Jedná se o nejmenšího ze tří medvědích bratrů Vojtu. Jeho tělo bylo nalezeno ve výběhu v bazénku. 

Na Městskou horu přijel vterinář, ale také režisér Václav Chaloupek, který s Vojtou, Kubou a Matějem natočil večerníček Méďové.

"Vypadá to, že medvěd nezemřel cizím zaviněním. Je to smutná zpráva pro celý Beroun, zejména pro děti," uvedl starosta Ivan Kůs. 

Ostatní dva medvědi byli silně rozrušení, a tak do odvozu mrtvého medvěda byli zavřeni v jejich obydlí. 

Podle informací, které Berounský deník na místě zjistil, zemřel Vojta pravděpodobně na selhání srdce. Bylo mu přesně šestnáct let a tři měsíce. 

V medvědáriu ve středu vládl smutek. Uslzené byly jak obě chovatelky, které o medvědí brášky na Městské hoře denně pečují, a smutek neskrýval ani Václav Chaloupek, který je vychovával od malých medvíďat a stal se jejich lidským adoptivním otcem. 

ROZHOVOR S VÁCLAVEM CHALOUPKEM PŘINESE BEROUNSKÝ DENÍK VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ, KTERÉ VYCHÁZÍ 14. DUBNA.

 Poté, kdy byl uhynulý Vojta odvezen, Kuba s Matějem opět směli do výběhu. Zatímco se Matěj před námi koupal v bazénu a pozoroval okolí, Kuba netečně ležel uprostřed medvědária s hlavou na tlapách. "Bude to chvíli trvat, než si zvyknou, že tu Vojta není. Určitě ho budou hledat a postrádat," uvedl Václav Chaloupek, který má s medvědy bohaté zkušenosti.

Medvědi žijí v Berouně přes patnáct let. Když režisér dotáčel seriál, začal pro ně hledat vhodné místo pro jejich další život. Tip padl na Beroun, který má i medvěda ve znaku. Tehdejší starosta Jiří Besser a následně rada a zastupitelstvo souhlasilo a na Městské hoře vzniklo medvědárium. Chlupáči se stěhovali ještě na podzim v roce 2000 a stali se ihned turistickou atrakcí města.