Neznámý pachatel uveřejnil na různých erotických inzercích internetového portálu lide.cz její fotografii a nabídky se sexuálním zaměřením. U fotografie ženina obličeje uvedl její celé jméno a telefonní číslo. „Protože u fotografie uveřejnil pravé telefonní číslo poškozené ženy, byla mnohokrát telefonicky i prostřednictvím SMS zpráv kontaktována," uvedla k případu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Pánové, kteří zveřejněného kontaktu využili, měli na ženu nevhodné požadavky na různé erotické služby. Poškozená se proto obrátila na policii, která tento případ nyní vyšetřuje jako trestný čin pomluvy.
„Lidé, kteří mají v profilu na sociálních sítí svoji fotografii, musí s něčím podobným počítat. Je to hrozná hloupost, že si je tam dávají. Jejich fotografie může zneužít kdokoli a na cokoli. Takže i na erotické inzeráty," myslí si Karel Helebrant z Berouna.

Pachatel, po kterém nyní policie pátrá, ženu veřejně poškodil. Jeho čin, který spáchal veřejně přístupnou počítačovou sítí, mohl ženu poškodit v zaměstnání, narušit její rodinné vztahy a jiné.
Za spáchání výše uvedeného trestného činu hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody v délce až dva roky.

„Na sociálních sítích operují nejen podvodníci, ale i různé živli. Lidé by měli být opatrní ve výběru fotografií, které na nich zveřejňují. Jejich fotografii z dovolené, kde jsou v plavkách, může někdo zneužít zrovna k takovému erotickému inzerátu," upozornila Marcela Pučelíková.