RAKOVNÍK
Například město Rakovník má připravené plány na celkovou rekonstrukci zimního stadionu, v letošním roce se tam ale nic dělat nebude. Na tuto akci nejsou v městské pokladně peníze. Letos by totiž měla být v Rakovníku zahájena přestavba plaveckého bazénu zhruba za 150 milionů korun.
Provoz stadionu pro tuto sezonu je ale zajištěn. Počítá se s částkou 1,4 miliony korun. Jeho plánovaná rekonstrukce by se týkala šaten, sociálního zařízení a také chodeb stadionu. V budoucnu město Rakovník počítás postupnou modernizací s využitím dotačních titulů.

Druhý zimní stadion, i když je odkázaný na přírodní led, je v Lubné. Tady parta nadšenců už před několika lety začala stříkat polovinu bývalého hokejového stadionu. Letos plochu a zázemí Lubenští vylepšili.
Jsou tu například nové mantinely a do bruslení vyhrává hudba z reproduktorů. K tomu vybudovali velkou kabinu, dalo by se říci tribunu, protože se z ní může sledovat ledová plocha shora. Tribuna slouží jako zázemí i sklad.

DOBŘÍŠ
Zimní stadion je dlouholetou bolístkou pro Dobříš, která šest let kvůli špatnému stavu objektu nemohla pustit bruslaře na led a hokejisté museli dojíždět do jiných měst. Problémem byly peníze. Blýská se ale na lepší časy. Dobříš chce investovat do zastřešení stadionu a nové technologie chlazení. Náklady budou kolem 45 milionů korun. Město chce na obě akce získat dotace.

V první etapě bude město rekonstruovat chlazení. Pořízení nové technologie je podle starosty otázkou 14 až 15 milionů korun, dotace od Státního fondu životního prostředí by měla pokrýt 80 procent nákladů. V další fázi přijde na řadu zastřešení, které vychází zhruba na 30 milionů korun. Dotaci byv tomto případě mohlo poskytnout ministerstvo školství. „Pokud se změní technologie a vystaví se nová plocha, je nemyslitelné, aby stadion zůstal nezastřešen," uvedl Vacek.

KLADNO
S rekonstrukcí střechy zimního stadionu počítá Kladno. Figuruje v dlouhodobějším výhledu investic Kladna, zhruba do tří let. Vedení města má k dispozici výsledky dvou revizí stavu zastřešení hlavní ledové plochy. Obě zprávy se shodujív tom, že pokud nebude celá konstrukce vyměněna, hrozí, že stadion by mohl býtz havarijních důvodů uzavřen. Na cenu má město zatím jen její odhad. Ten se pohybuje kolem 50 milionů korun. „Současně se střechou bychom ale mohli provést i zateplení obvodového pláště stadionu," poznamenal primátor Kladna Milan Volf.

BEROUN
Stovky tisíc korun si za posledních šest měsíců vyžádaly investice do oprav a modernizace technologií na berounském zimním stadionu. Od 1. října probíhají práce pod taktovkou společnosti Aquapark Beroun, která sportovní zařízení nově provozuje. „Údržba zimního stadionu byla v uplynulých letech hodně podceněná. Místo toho, abychom se zabývali příjemnějšími záležitostmi, jako jsou například vyhřívané sedačky pro diváky, musíme se v první řadě postarat o nezbytné opravy a vyřešení provozních problémů. Jsem ale velmi spokojen, jakým tempem práce postupují," uvedl berounský starosta Ivan Kůs.

Podle ředitele Aquaparku Antonína Marxe bylo v první fázi potřeba především stabilizovat provoz zimního stadionu jako takového, zejména zajistit bezporuchový chod rolby, vyřešit situaci ohledně úpravny vody, čerpadel ve studni pro zásobování areálu vodou a v neposlední řadě opravit a upravit zázemí pro návštěvníky, děti a také hráče.