Zimní stadion v Berouně zoufale potřebuje rekonstrukci. Na nedostatek šatních prostorů a katastrofální stav sociálního zařízení poukazuje již mnoho let nejen vedoucí zimního stadionu. Město Beroun proto vypracovalo projekt, na který v loňském roce získalo dotaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 4 milionů korun. Peníze však muselo nakonec kvůli šibeničnímu termínu na dokončení této rekonstrukce vrátit a letos již potřebné finanční prostředky od ministerstva nezískalo.

Z rekonstrukce, po které volá i starý vchod, který je hned vedle nového a moderního aquaparku jako pěst na oko, tedy v letošním roce opět sejde.

„Zimní stadion v současné době potřebuje velkou finanční injekci, protože je hodně vytížen a kvalita prostor tomu opravdu neodpovídá. Můžeme nabídnout dobré služby, ale velkým problémem jsou šatny, respektive jejich počet. Máme k dispozici prakticky jen tři se sociálním zařízením, a to nestačí. Musíme to řešit tak, že do prostor bez sociálního zařízení dáváme domácí mužstva, protože hostům musíme dát klasickou šatnu s teplou vodou,“ řekl vedoucí zimního stadionu Dalibor Švec. „Jezdí sem samozřejmě i hokejové týmy z cizích zemí, které očekávají, že budou mít jednu šatnu k dispozici po celou dobu pobytu, a to jde někdy realizovat jen opravdu těžko,“ sdělil Švec.

Problémy však nekončí u šaten a sociálního zařízení, ale týkají se i samotného vchodu, který celému zimního stadionu dělá ostudu. Na jeho vybudování, s kterým se spolu s šatnami počítalo v rozpočtu města pro letošní rok, by bylo potřeba celkem 11 250 000 korun, které však město nemá.

Starosta Berouna Jiří Besser si je vědom, že situace není ideální, ale zimní stadion není podle něj pro letošní rok tím nejdůležitějším. „Letos máme jiné priority, jako je stravování ve školních zařízeních a kanalizace. Vím, že by nové šatny, sociální zařízení i vchod zimní stadion potřeboval, a je zázrak, že v těchto podmínkách se tu hraje žákovská i první liga, ale na to přijde řada až příští rok, kdy budeme žádat znovu o dotaci. Kdyby však byly peníze, byl bych první, kdo by pro zimní stadion hlasoval,“ řekl starosta Berouna Jiří Besser.