„Už jsem se s tím setkal. Bylo to na diskotéce. Telefonoval jsem a nějaký chlap mi sebral telefon z ruky a utekl s ním na záchod. Byl opilý, tak jsem za ním s kamarádem vyběhl a přinutili jsme ho, aby mi mobil vrátil," vzpomněl si na svůj zážitek Karel Šilhavý z Berouna.

S velmi drzým zlodějem se setkal i telefonující člověk v Králově Dvoře. Ten ho připravil o mobilní telefon na chodníku pro pěší u Plzeňské ulice v 16. 15 hodin odpoledne.

Poškozený se při telefonování nacházel mezi kruhovým objezdem a prodejnou hutních materiálů. Byl zabrán do hovoru a tak nedával pozor na své okolí. Zloděj využil jeho nepozornosti a vytrhl mu černý mobilní telefon z ruky.

Zloděj okamžitě s odcizeným telefonem utekl pryč. Podle policejní mluvčí Marcely Pučelíkové není popsaný případ běžným jevem. „Aby byl pachatel takhle drzý a okradl člověka za bílého dne a tímto způsobem, je dá se říci ojedinělý jev. K podobným krádežím sice dříve docházelo, ale jen občas. Zloděj spíše poškozeného okrade nepozorovaně, než výše popsaným způsobem," uvedla k případu Marcela Pučelíková.

Zloděj nebyl sám. Doprovázela ho těhotná dívka. V průběhu krádeže pachatel nepromluvil. Zloděj měl tmavou pleť, mohlo mu být 20 až 25 let, vysoký byl 170 až 175 cm, měl hubenou postavu, krátce střižené vlasy a viditelné kotlety. Byl hladce oholen.

„Na sobě měl bílou mikinu s kapucí a modré džínové kalhoty," popsala pachatelovo oblečení policejní mluvčí. Policisté žádají svědky, kteří viděli tento incident, nebo znají totožnost pachatele, aby se ozvali na Obvodní oddělení Králův Dvůr, tel. 974 872 740 nebo na linku 158.